Is shoppen in de sale een goed idee?

De sale is inmiddels al een tijdje aan de gang en de kortingen lopen nu écht hoog op. Maar is het wel goed om tijdens een sale als de zomersale of een Black Friday sale je nieuwe producten te bestellen? Wij leggen je uit waarom je dit wel óf juist niet moet doen en geven je nog wat handige tips. Are you ready?

Shoppen in de sale

Mocht je niet zo veel budget hebben, dan snappen we dat jij graag in de sale je nieuwe kleding, laptop, telefoon of andere items koopt. Dan is het dé perfecte tijd om zoveel mogelijk waarde voor je euro te krijgen.

Voor de mensen die het prima of zelfs best breed hebben, weet ik niet of het handig is om in de sale te kopen. Die rode letters, de procent tekens en de oude en nieuwe prijs zorgen er uiteindelijk voor dat we dingen gaan kopen die we A) niet nodig hebben of B) niet leuk vinden, maar die er door de hoge kortingen ineens wel heel interessant uit zien.

Hoe scoor ik de beste producten tijdens de sale

Jij wil waard voor je geld en miskopen zijn ook niet echt gewenst. Daarom hebben wij een lijstje met handige tips opgesteld zodat jij tijdens de volgende sale wél blij bent (en blijft) met je aankopen:

  • Wat heb je écht nodig? Heb je écht dat nieuwe paar schoenen nodig of komen ze gewoon op de stapel te liggen? Als je het niet nodig hebt, is het alleen maar verspilling van je geld. Maak daarom vlak voordat de (Black Friday) sale begint nog een lijstje met dingen die je nodig hebt. Laat je tijdens de sale niet verleiden en ga alleen voor de dingen die jij op je lijstje hebt gezet.
  • Koop geen te grote of te kleine maten. Doordat we soms tot wel honderd euro kunnen besparen, nemen we ineens wel genoegen met een kleinere maat Denham broek of een Marc Cain t-shirt in een L, terwjil jij een M draagt. Als jouw maat er niet is, is het jammer maar niet het einde van de wereld.
  • Vraag jezelf af: vind ik “product x” ook leuk als ik er de volledige prijs voor moest betalen? Als dat niet het geval is, vind je het product alleen leuk omdat je er geld mee zou ‘besparen’ (terwijl je uiteindelijk nog steeds geld kwijt bent). Vind je het product niet écht leuk? Laat het dan maar liggen.

Heb jij nog goede sale tips? Laat het ons weten, zodat we nog meer mensen kunnen inspireren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.